Babeczki Śmietankowo- Karmelowe

Składniki Ciasto: 150 g mąki 50 g cukru 100 g masła 1 żółtko nadzienie karmelowe 500 ml śmietanki 36 procent 4 łyżki cukru pudru Do mąki dodać masło i cukier, posiekać drobno nożem. Dodać żółtko, zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Początkowo ciasto może wydawać się zbyt suche, ale po chwili zagniatania staje się ładne o jednolitej strukturze. Wylepić metalowe foremki do babeczek. Piec ok. 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Upieczone babeczki nadziać karmelem. Na wierzch ubić śmietankę na sztywno i dodać cukier puder, a następnie udekorować nią babeczki i ozdobić.

Opublikowano: 2017-05-30 17:10
cukiernicy98 5
średnia ocen
Dodaj swój komentarz
Dodaj komentarz

Zobacz także