Kruche tarty z budyniem i owocami

Składniki Ciasto kruche bezglutenowe: 1/3 szkl mąki ryżowej, 1/3 szkl mąki kukurydzianej, 1/3 szkl mąki ziemniaczanej, 1/2 jajka, 1 żółtko, 5 dag cukru, cukier waniliowy, 10dag masła Ponadto: 1/2 l mleka budyń śmietankowy bezglutenowy owoce: truskawki maliny czereśnie jeżyny borówki sos czekoladowy cukier puder do oprószenia Wykonanie: 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy kulę i chłodzimy 30 min w zmarażarce. Wyklejamy ciastem silikonowe foremki na tartaletki (inne trzeba natłuścić). Nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoto ok 12 min w 180 st. Studzimy. 2. Przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze ciepłym napełniamy tartaletki. Gdy wystygnie dekorujemy. 3. Układamy umyte i osączone papierowym ręcznikiem owoce. Polewamy sosem czekoladowym i oprószamy delikatnie cukrem pudrem. Smacznego!

Opublikowano: 2017-05-30 18:37
cukiernicy98 5
średnia ocen
Dodaj swój komentarz
Dodaj komentarz

Zobacz także