Ciasto Walentynkowe z truskawkami

Składniki: Biszkopt: 20 jaj 3 szklanki cukru 4 szklanki mąki Krem: 300g cukru pudru 200g margaryny Sok z 2 sztuk cytryny Aromat cytrynowy Dodatkowo: Prażone migdały Truskawki do dekoracji Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i mieszamy. Następnie wlewamy żółtka i delikatnie mieszamy, a na koniec wsypujemy mąkę przesianą przez sitko i łączymy z masą. Foremkę w kształcie Serca smarujemy tłuszczem i przesypujemy mąką po czym wlewamy do niej gotową masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Krem: Margarynę ubijamy. Dodajemy cukier puder i mieszamy. Na koniec wlewamy sok z cytryny, aromat i ponownie mieszamy na puszystą masę. Biszkopt kroimy na pół po czym środek smarujemy połową kremu i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Brzegi i górę smarujemy resztą kremu. Boki obkładamy migdałami, a na górze układamy pokrojone truskawki i ozdabiamy kremem używając do tego worka z karbowaną tylką. Ciasto smaczne i odpowiednie na wyjątkową okazję jaką są walentynki. SMACZNEGO!!!

Opublikowano: 2017-02-15 18:06
cukiernicy 5
średnia ocen
Dodaj swój komentarz
Dodaj komentarz

Komentarze (2)

fxkirito 2017-02-15 19:39
Piękne Ciasto mrr musze takiego spróbować :)
cukiernicy 2017-02-15 18:19
Prosimy o głosowanie na nasz blog :)

Zobacz także