Jogurtowiec owoce leśne

Składniki biszkopt: -5 jajka -1 szklanka cukru -3 budynie waniliowe -1 czubata łyżka mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia krem jogurtowy: -250 g. śmietanki 30 procent -1200 g.jogurtu z owoców leśnych -80 g. cukru pudru -1 śnieżka -30 g. żelatyny -1/2 szklanki wody(trochę więcej) biszkopciki: -ok. 200 g. biszkopcików galaretka: -4 galaretki jagodowy smak (po 47 g.na 375 ml.wody) -1 l. wody -1 szklanka czarnych jagód (dałam mrożonych) bita śmietana: -500 ml. śmietanki 30 procent -50 g. cukru pudru -1 śnieżka -10 g. żelatyny -1/3 szklanki wody tarta czekolada: -50 g. mlecznej czekolady Wykonanie: 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej z papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w 175 stopni. 2. Można nasączyć jakimś sokiem z wodą. 3. krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt i miksować.Na koniec dolewać letnią żelatynę i też zmiksować, ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopt. 4. Poukładać biszkopciki i schłodzić. 5. galaretka- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, w/g przepisu na opakowaniu.Dodać jagody i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na ciasto i ponownie schłodzić. 6. bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na galaretkę. 7. góra- Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej i posypać górę ciasta. Całość schłodzić. Kroić na drugi dzień.

Opublikowano: 2017-05-30 19:52
cukiernicy98 5
średnia ocen
Dodaj swój komentarz
Dodaj komentarz

Zobacz także