Składniki CIASTO: 25 dag mąki 10 dag masła 125 ml kwaśnej śmietany szczypta soli KREM: 1 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 2 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany 30% 1 kostka masła cukier puder Wykonanie: 1. Z mąki, śmietany, masła i szczypty soli zagnieść ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkować, pociąć w paski /1,5 cm/. 3. Paski ciasta nawijąć na natłuszczone rurki, zakładając zawsze odrobinę ciasta. 4. Piec ok 15 min do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach. 5. Po upieczeniu delikatnie ściągnąć, wystudzić. 6. Ze szklanki mleka odlać trochę na rozmącenie żółtek i mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. 7. Wlać roztrzepane żółtka z mąką i ugotować budyń. Wystudzić. 8. Utrzeć kostkę masła powoli dodając budyń. 9. Śmietanę ubić na sztywno, dodać stopniowo do masy budyniowej, delikatanie wymieszać . 10. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, nadziać rurki kremem rurki. 11. Gotowe rurki posypać cukrem pudrem.