Torcik Tęczowy

Składniki 6 kolorowych galaretek (filetowa,niebieska,zielona,żółta,pomarańczowa,czerwona) 300 ml śmietany 30% gorąca woda do dekoracji: borówki amerykańskie truskawki Wykonanie: 1. Tortownicę 18 cm wyłożyć folią spożywczą. Galaretkę fioletową rozpuścić w 200 ml wrzątku,dodać 50 ml śmietanki,wymieszać i ostudzić,lekko tężejącą wylać do formy,wstawić do lodówki do stężenia. Tak samo postąpić z pozostałymi galaretkami rozpuszczając je w 200ml wrzątku,dodając 50 ml śmietanki i za każdym razem wlewając kolorową warstwę wstawiać do lodówki do stężenia.

Opublikowano: 2017-05-30 17:41
cukiernicy98 5
średnia ocen
Dodaj swój komentarz
Dodaj komentarz

Zobacz także


Drogi użytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.